Wat zoek je?

OVER MIJ, Diana van Raamsdonk
Ik werk als gecertificeerd coach in mijn praktijk in Boxtel. Al bijna 30 jaar werk ik vooral met mensen. Ik ben begonnen in de accountancy bij Ernst & Young. Ik heb als (leidinggevend) accountant gewerkt bij veel verschillende bedrijven. Een hele goede leerschool om diverse bedrijven te leren kennen, het leidinggeven en het samenwerken. Daarna heb ik diverse controllers functies gehad, uiteindelijk business controller. In deze diverse functies ging het om samenwerken met en het adviseren, spiegelen van  directie, management en medewerkers van diverse afdelingen. Daarbij natuurlijk ook het financiële en analytische gedeelte. 
Eén van mijn kwaliteiten is scherp aanvoelen waar in werkelijkheid iets anders speelt dan zich zichtbaar toont. Voor die tijd gebeurde het vaak dat ik in een vergadering zat, iets zag gebeuren in een gesprek of samenwerking, rondliep in een organisatie, en ik andere dingen voelde dan wat er tegen elkaar werd gezegd. Verward bleef ik dan achter en dacht 'maar dat is niet waar het echt over gaat.' Heel lang heb ik het gevoel gehad dat ik niet op mijn plek zat. Ik was zoekende, onrustig; wat wil ik nou echt? Een hele zoektocht naar antwoorden, oplossingen vooral buiten mezelf. 


Ik werd negatief, klagen, onrustig. Mijn hoofd bleef maar malen, ik sliep steeds slechter. Ook werd ik steeds prikkelbaarder. Ik hield graag alles onder controle privé en werk en ik was erg perfectionistisch. Tot in detail moest alles kloppen. Lukte dit niet, dan was ik behoorlijk van slag. Ik moest alle ballen hoog houden en mocht er niet één laten vallen. 

De “gouden kooi” zorgde er voor dat ik niet voor mezelf durfde te kiezen en de (schijn) zekerheid los te laten. Het was te eng om stappen te zetten en de controle los te laten. Stelselmatig negeerde ik de signalen die mijn lichaam mij gaf. Toen werd ik overvallen door een burn-out. Ik raakte het dieptepunt: een gevoel van machteloosheid, onzekerheid en dacht de grip op mijn leven kwijt te zijn.
Ik heb toen besloten om voor mezelf te kiezen en de uitdaging aan te gaan. Weer voelen, mijn emoties toelaten, mijn angsten aankijken en doorleven, mijn blokkades en overtuigingen onderzoeken, zien wat mijn talenten zijn, vanuit mijn hart en in verbinding met mezelf en anderen. Ik heb veel artikelen, boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, cursussen, workshops, familie-opstellingen en een post-HBO coachopleiding Integrale coaching en therapie bij Zin.nu gevolgd. Als een blok ben ik gevallen voor Zijnscoaching en het Systemisch werk. Waarom? Ik heb mezelf weer teruggevonden. Mijn proces van mijn burn-out en herstel heb ik uitgebreider beschreven in een blog. 

Ik wil mezelf wel eens ontmoeten, in plaats van mezelf steeds tegen te komen. 


Mijn avontuur naar mezelf veranderde mijn leven meer dan ik had durven dromen en doet dit nog elke dag. Omdat ik dit wil delen met veel meer mensen maakte ik er mijn werk van. Ik wil en kan anderen effectief en snel begeleiden in hun eigen zoektocht. 

De weg naar binnen, luisteren naar mijn lijf en dat wat mijn gevoel wil vertellen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik hoef het niet meer buiten mijzelf te zoeken. Alle antwoorden zitten al in mij! Dit kan ik jou ook leren. Het brengt rust, je vindt jezelf weer terug en het inspireert je. Je leert jezelf kennen zonder dat het zwaar of ingewikkeld hoeft te zijn. Door je emoties toe te staan en te laten integreren in jouw lijf vindt er direct een verschuiving plaats. Een verandering waar je al heel lang naar zoekt! Je hoeft nu alleen nog maar te kiezen voor jezelf!


                                                         


Ik ben een gecertificeerd coach, daarnaast heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Om mijzelf als mens en als coach te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig trainingen. Ook maak ik gebruik van supervisie. Supervisie is een methodiek gericht op het leren van werkervaringen. Speciaal gericht op coaches en andere professionals, die werken in een mensgericht beroep. Mijn persoonlijke leervragen staan hierin centraal. Daarnaast krijg ik meer zicht op mijn kwaliteiten en valkuilen, zodat ik optimaal kan presteren als mens en als coach. 


Wat zeggen klanten

Ik kan helemaal mezelf zijn en dat voelt goed. Je kijkt echt naar wat ik op dat moment nodig heb. Je prikt door mijn schild heen, dat waardeer ik echt. Je laat mij op een open en eerlijke manier naar mezelf kijken. Ik heb meer inzicht en rust in mezelf. De familie-opstellingen zijn zo waardevol. Ze geven overzicht en meer rust. Ze gaan veel dieper in op mijn gevoel. Het geeft een ander perspectief.

----- Diana A. -------- Zorgmedewerker

Meer ervaringen van klanten


WAT ZEGGEN KLANTEN?

RUST EN ENERGIE

"Ik ervaar meer rust en energie. Dat was mijn doel."

FIJNE SAMENWERKING

"Het mag minder. Alles mag er zijn. Ik accepteer mezelf."

GELIJKWAARDIG

"Je bent een warme, betrokken coach. Oprecht geïnteresseerd."
Wil jij ook weer in beweging komen?